Zpět na blog

BALI 2019

Cesta zpátky na Bali  byla pro mě přirozeným krokem, protože jsem měla pocit, že jsem se tím vším, co Bali nabízí ještě nenasytila. Jsem tu skoro už půl roku. A teď zjišťuju, že tento stav trvá, je to prostě láska k tomuto ostrovu Bohů, který má tolik podob. Jasně není to tady vždy jenom pohádka s tropickou a vodní kulisou. Ale oceánové songy hrajou pořád, země se sem tam otřásá a barvy jsou stále stejně intenzivní, a právě ty mě nepřestanou snad nikdy bavit, jak můžete vidět  na intenzitě barvy v mých malbách. Dopřávám si kreativní pobyt a za chvíli jedu zpátky do ČR. 
            

Pokračuju v mém konceptu maleb, říkala jsem si, že bylo dost květin, ale květin není nikdy dost. Letos už nejsem v ISI Denpasar, tak maluju o to více. Maluju ve třech sériích. V té první pracuju se symbolem křížkem, jako znakem, kde si zaznamenáváme místo, aby jsme došli do cíle a každý ho má vlastní, stejně jako i cestu, po které kráčí.  Třeba piráti si tak vyznačí, kde mají poklad. A já věřím, že poklady máme v sobě každý, tohle pirátské nadšení jsem namalovala.
    

V druhé mini sérii se zabývám květinama, ale abstrahuji ženský portrét, a představuji si mysl žen jako rozkvetlé zahrady. Mysl je taková zahrada a je jen na nás, čím si ji hnojíme nebo trávíme...paradoxně z kvalitního hnojiva, vyrostou ty nejkrásnější květy. Ale důležité jsou semínka, zda jsou to semínka plevele nebo krásných květin. :D Hlavy jsem malovala modré, modrá je pro mě symbolem vody a života a taky hlavně potřebujeme květiny zalévat... Nehledejte v tom nic hlubšího. Třetí sérií se zabývám vrstvením a ukrýváním příběhů do hloubky, chci zachytit esenci vůně a pohybu a harmonie, pokračuji v sérii Tropický stav mysli.
  
Letos maluju skoro jako Dj. Pracuji na více obrazech najednou a pak se postupně zaměřuji pouze na jeden, konkrétní. Vybírám si je jako desky pro skvělý set a díky vrstvám Vám sdílím příběh mých obrazů, který Vás neomrzí hrát pořád dokola.
              
              


Na hotové obrazy a jejich proces se podívejte ZDE.